Scrisul de mână la copii: Cum se dezvoltă și de ce este important?
/brand/logo-brand-left-137x37.svg

2023.10.03 18:00

Stiți că atunci când vreți să învățați un copil să scrie, primul pas ... si nici al 10-lea ... nu este să îi pui creionul în mână?

Cheia dezvoltării scrisului este înțelegerea adresării unicității fiecărui copil în funcție de nivelul lui de dezvoltare și abilitățile lui motrice și cognitive. Prin acest curs vă oferim abordarea medicală de adresare a dezvoltării scrisului (bottom up) vs. abordarea educațională (top down). Este o perspectivă unică, fiind abordate premisele și achizițiile necesare pentru scriere vs. aspectele mecanice ale scrisului.

Trainerul acestui curs, Andreea Grigore, este Terapeut Ocupațional senior cu pregătire internațională și experiență profesională în sistemul medical și educațional din Irlanda și Marea Britanie.

Sesiunea se adresează TERAPEUȚILOR, PĂRINȚILOR/îngrijitorilor, PROFESORILOR din învățământul special, EDUCATORILOR și ÎNVĂȚĂTORILOR din învățământul normal și ÎNSOȚITORILOR copiilor…tuturor persoanelor care se implică în creșterea copiilor, respectiv în dezvoltarea abilităților acestora de a scrie.

Cursul va fi structurat într-un mod educativ și interactiv, astfel încât participanții să poată înțelege mai bine cum să îi sprijine pe copii în dezvoltarea abilităților de scriere și să îi susțină în mod eficient în practica lor de zi cu zi. Vom explora și tehnici pentru copiii cu nevoi speciale și vom oferi sfaturi practice pentru participanți.

În cadrul acestei sesiuni vei înțelege:

În cadrul acestei sesiuni vei înțelege:

  • etapele dezvoltării scrisului;
  • abilitățile necesare pentru ca un copil să poată ajunge să scrie;
  • modul în care scrisul de mână poate influența dezvoltarea copiilor;
  • cum să adaptezi metodele scrierii de mână pentru copiii cu nevoi speciale;
  • tipurile de dificultăți legate de scrisul de mână;
  • metodele de evaluare a scrisului / abilităților de scriere.

Participanții la curs vor primi la final un pachet cu aspectele cele mai importante surpinse in cadrul cursului și materiale pentru exerciții practice.

Se poate oferi, la cerere, diploma de participare.

Investiție: 250 RON (preț redus pentru înscrierile până la data de 10.06.2023). Preț întreg: 500 Ron.

Trainer: Andreea Grigore, Terapeut Ocupațional senior în cadrul Centrului ASPERA, cu studii finalizate în cadrul Universității de Medicină și Terapii Clinice din Cork, Irlanda și din cadrul Universității Ulster, Marea Britanie. Terapeut certificat în Integrare Senzorială de către una din cele trei instituții din domeniu la nivel mondial, Sensory Integration Education.

Formular inscriere


Donație
250 RON