- pentru copii -

Terapia prin dans

Impreuna suntem intotdeauna mai puternici. Impreuna, sinergia viziunii, experientei si dedicarii noastre devine o forta. Impreuna, vocea noastra devine vocea copiilor care au nevoie de noi toti, si astfel vocea lor devine auzita.

Transforma miscarea in dialog!

Terapia prin dans reprezinta utilizarea in scop terapeutic a dansului si a miscarii prin intermediul careia o persoana intra intr-un proces creativ pentru dezvoltarea si integrarea sa emotionala, cognitiva, fizica și sociala (Asociatia Britanica de Psihoterapie prin Dans si Miscare).

Centrul ASPERA aplica metoda Ways of Seeing (WOS) dezvoltata de Dr. Suzi Tortora din New York, care combina dansul, miscarea, arta, muzica, dezvoltarea motorie, conștientizarea corpului, tehnici de vizualizare si mindfulness, activitati de relaxare si joc pentru a oferi evaluare, interventie si sprijin educațional copiilor si familiilor lor. Corpul devine instrumentul primordial de comunicare si intelegere.

…si totul fiind abordat prin ochii unui specialist cu cunostinte in Floortime.

Cand si de ce apeleaza parintii la o astfel de terapie?

  • Nevoia de a investiga metode de lucru creative care adreseaza si aspecte neabordate in alte tipuri de terapii
  • Vor sa inteleaga ce informatii sunt revelate prin calitatile limbajului non-verbal cu privire la starea si dezvoltarea emotionala, sociala, fizica, comunicativa si cognitiva
  • Facilitarea comunicarii printr-un “dancing dialogue” (dialog in pasi de dans) intre ingrijitor si copil, copil si comunitate / mediul inconjurator care sa arate cum copilul experimenteaza si functioneaza in raport cu exteriorul (emotional, social, comunicativ, fizic, cognitiv)
  • Dorinta de dezvoltare psihomotori si a vocabularului de miscare prin joaca, de o maniera creativa, care pune accentul pe nevoile si specificitatile fiecarui copil, pornind de la nivelul lui de dezvoltare (ex.: Integrarea miscarilor recomandate de kinetoterapeut mergand pe nevoile emotionale si interesele copilului intr-un proces care sa ii ofere copilului un spatiu de continere, de siguranta)

Sedintele de grup de dans-terapie pentru copii: In vederea integrarii sociale a copiilor, vom realiza inclusiv grupuri in care un copil cu nevoi speciale va fi acompaiat de unul tipic. Grupul va fi format de copii care au avut o evaluare initiala si au fost selectati in acel grup, astfel incat sa putem tine cont de specificitatile fiecaruia. Pentru desfasurarea intr-un cadru optim si sigur, este posibil (in functie de caz) ca acompanierea copilului de catre un ingrijitor sa fie necesara.